Pšenično glatko brašno fine teksture i bijele boje izvrsno je za pečenje bijelog kruha, mliječnih peciva, kolača i pita.
Pakiranja: 1 kg, 5kg, 25 kg, 50 kg, rinfuza
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1431 kJ / 338 kcal
Masti: 1,07 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,095 g
Ugljikohidrati: 70,54 g, od kojih šećeri 0,8 g
Vlakna: 4,1 g
Bjelančevine: 9,35 g
Sol*: 0,008 g
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
Pšenična krupica ili gris je svestrana namirnica fantastičnih svojstava zbog čega je nezaobilazna u dječjoj prehrani. Prikladna je za izradu raznih okruglica, žličnjaka, njoka – od juhe pa sve do deserta.
Pakiranje: 1 kg, 25 kg, 50 kg
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1421 kJ / 335 kcal
Masti: 0,83 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,09 g
Ugljikohidrati: 70,89 g, od kojih šećeri 1,85 g
Vlakna: 4,0 g
Bjelančevine: 9,02 g
Sol*: 0,003 g
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
PREPORUKA ZA KORIŠTENJE:
Umiješati u jogurt, mlijeko, žitarice za doručak, voćni sok, voćnu salatu, varivo ili juhu. Mogu zamijeniti orahe u nadjevu za kolače. Pšenične klice su najhranjiviji dio pšeničnog zrna. Pored znatnog sadržaja bjelančevina (povoljnog aminokiselinskog sastava ) sadrže i masti sa značajnim udjelom nezasićenih masnih kiselina, lako probavljive ugljikohidrate , vlakna , cink te vitamin E, tiamin ,riboflavin , vitamin B6 i niacin. Preporučuju se svima koji brinu o svom zdravlju pa ih kupci sve više traže.
Pšenične klice se u procesu mljevenja izdvajaju kao pahuljice ujednačene veličine zlatnožute boje koje se radi deaktiviranja enzima i poboljšanja senzorskih svojstava termički stabiliziraju prženjem na limovima, što im daje finu aromu i miris te im produljuje trajnost.
Pakiranja: 0,5 kg, 30 kg
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1648 kJ / 392 kcal
Masti: 9,9 g, od kojih zasićene masne kiseline 2,0 g
Ugljikohidrati: 41,2 g, od kojih šećeri 16,4 g
Vlakna: 9,5 g
Bjelančevine: 29,7 g
Sol*: 0,01 g
Cink: 21 mg(210% PU)
Vitamin E:13,8 mg(115% PU)
Tiamin:2 mg (182% PU)
Riboflavin:0,6 mg(43% PU)
Vitamin B6: 3,3 mg(236% PU)
Niacin:5 mg(31% PU)
PU= preporučeni dnevni unos( odrasli )
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
Iz ovog brašna će i manje iskusne domaćice moći izraditi domaće tanko tijesto vrhunske kvalitete za razne slatke i slane savijače, gibanice i baklave.
Pakiranja: 1 kg, 25 kg, 50 kg
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1428 kJ / 337 kcal
Masti: 1,25 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,10 g
Ugljikohidrati: 66,42 g, od kojih šećeri 0,8 g
Vlakna: 4,78 g
Bjelančevine: 12,61 g
Sol: 0,008 g
Polubijelo brašno proizvodi se iz perifernih dijelova pšeničnog zrna zbog čega sadrži više bjelančevina, mineralnih tvari i vitamina od bijelog brašna pa zbog toga ima veću nutritivnu vrijednost. Namijenjeno je prvenstveno za pripremu domaćeg kruha.
Pakiranje: 1 kg, 5kg, 25 kg, 45 kg, rinfuza
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1417 kJ / 334 kcal
Masti: 1,11 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,10 g
Ugljikohidrati: 68,21 g, od kojih šećeri 0,8 g
Vlakna: 5,0 g
Bjelančevine: 10,37 g
Sol*: 0,008 g
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
Idealno je za pripremanje svih vrsta kolača sa kvascem: dizane kolače s orasima i makom, krafne, pizze, uštipke, kuglofe i buhtle.
Pakiranje: 1 kg, 5 kg, 25 kg, 50 kg
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1428 kJ / 337 kcal
Masti: 1,05 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,09 g
Ugljikohidrati: 69,24 g, od kojih šećeri 0,8 g
Vlakna: 4,0 g
Bjelančevine: 10,6 g
Sol*: 0,005 g
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
Namijenjeno je pripremi svih vrsta kolača iz prhkog ili miješanog tijesta, keksa, krema, knedli i raznih vrsta pita.
Pakiranje: 1kg, 5kg, 25 kg, 45 kg
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1414 kJ / 333 kcal
Masti: 1,05 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,09 g
Ugljikohidrati: 70,09 g, od kojih šećeri 1,85 g
Vlakna: 4,0 g
Bjelančevine: 8,9 g
Sol*: 0,003 g
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
Namjensko brašno idealnih pecivnih svojstava pogodno za izradu finog tankog tijesta za burek. Također je pogodno za izradu raznih slatkih i slanih savijača.
Sadrži minimalno 29% glutena jer se za proizvodnju ovog brašna odabiru samo frakcije brašna koje imaju značajni sadržaj glutena, odlične rastezljivosti i dobru čvrstoće i elastičnosti. Tijesto dobiveno od ovog brašna je vrlo lako rastezljivo te stoga pogodno za ručno i strojno razvlačenje u tanke listove bureka.
Pakiranje: 1kg, 5kg
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1442 kJ / 340 kcal
Masti: 1,34 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,31 g
Ugljikohidrati: 67,69 g, od kojih šećeri <0,5 g
Vlakna: 4,30 g
Bjelančevine: 12,21 g
Sol*: <0,01 g
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
Integralno pšenično brašno proizvedeno je usitnjavanjem cijelog zrna pšenice. Obično se koristi za pripremu kruha, ali je pogodno i za sve ostale namjene u domaćinstvu. Kruh i pecivo pripremljeno iz ovog brašna produžene su svježine, pa se malo truda uloženog oko njihove pripreme vrati kao višednevni užitak. Pogodno je za izradu domaće tjestenine, palačinki sa slanim nadjevom, pizze ili zaprške.
Budući da u sastav integralnog brašna ulaze svi dijelovi pšeničnog zrna, ovo brašno sadrži više bjelančevina, vitamina, mineralnih tvari i vlakna, a manje škroba od ostalih pšeničnih brašna. Preporučuje se svima koji brinu o svom zdravlju te je sve veća potražnja za ovim tipom brašna.
Pakiranje: 1 kg, 45 kg
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1416 kJ / 335 kcal
Masti: 2,5 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,448 g
Ugljikohidrati: 62,00 g, od kojih šećeri 2,52 g
Vlakna: 9,7 g
Bjelančevine: 11,3 g
Sol*: 0,02 g
Vitamin tiamin 0,44 mg (40% PU)
Vitamin B6 0,40 mg (29% PU)
Vitamin niacin 4,6 mg (29% PU)
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
PU= dnevni preporučeni unos ( odrasli )
Kvalitetno namjensko pšenično brašno sa značajnim udjelom glutena i izrazitim pecivnim svojstvima pogodno za izradu tijesta za pizze. Također se može koristiti za izradu raznih pogača, pita i finih peciva.
Sadrži minimalno 30% glutena jer se proizvodi mljevenjem kvalitetnih pšenica te odabirom frakcija brašna s značajnim udjelom glutena koji je odlične rastezljivosti, čvrstoće i elastičnosti što povećava stabilnost i laku obradu tijesta. Stoga je tijesto dobiveno od ovog brašna pogodnije za izradu pizza od običnog pšeničnog bijelog brašna tip 550.
Pakiranje: 1kg, 5 kg, 25 kg
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1493 kJ / 352 kcal
Masti: 0,73 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,18 g
Ugljikohidrati: 71,51 g, od kojih šećeri 1,0 g
Vlakna: 3,15 g
Bjelančevine: 13,25 g
Sol*: 0,004 g
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
Raženo brašno ima vrlo dobru prehrambenu vrijednost jer unatoč manjem sadržaju glutena ima značajan udio vlakana. Kruh i peciva sa raženim brašnom imaju puniji okus, posebnu aromu i produljenu svježinu.
Preporučuje se svima koji brinu o svom zdravlju.
Pakiranje: 1kg, 40kg
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1418 kJ / 335 kcal
Masti: 1,46 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,25 g
Ugljikohidrati: 68,10 g, od kojih šećeri 1,1 g
Vlakna: 8,0 g
Bjelančevine: 8,35 g
Sol*: 0,003 g
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
Kukuruzno brašno dobiva se iz dijelova endosperma kukuruza, kojem je prije prerade odstranjena klica, pa se na taj način postiže niski sadržaj masti: sadrži samo 1 do 1,5% masti. Zbog dobre hranjve vrijednosti je idealan sastojak zdrave prehrane, zbog čega je sve više traženo. Ima široku primjenu u pripremi tradicionalnih i modernih jela: kruh, peciva, tortilje...
Pakiranje: 1kg, 50 kg
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energija: 1505 kJ / 354 kcal
Masti: 1,19 od kojih zasićene masne kiseline 0,10 g
Ugljikohidrati: 79,33 g, od kojih šećeri 0,5 g
Bjelančevine: 6,58 g
Sol*: 0,003 g
*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija
Informacija o alergenima: Zbog načina pakiranja kukuruzno brašno od 1 kg može sadržavati pšenično brašno (pšenični gluten) i raženo brašno (raženi gluten) u tragovima.