Čakovečki mlinovi d.d.

Kukuruzno krmno brašno koristi se za ishranu stoke,  u suhom stanju samostalno ili u smjesi sa pšeničnom te ječmenom prekrupom. Dobiva se kao sporedni proizvod meljave kukuruza. Sastoji se pretežno od vanjskih dijelova zrna, komadića klice, te čestica s nešto endosperma.

Pakiranje: 40 kg; rinfuza


Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:

Energetska vrijednost: 1428 kJ / 338 kcal
Masti: 5,0 g, od kojih su zasićene masne kiseline
Ugljikohidrati: 65,0 g, od kojih šećeri 0,5 g
Vlakna: 3,5 g
Bjelančevine: 6,5 g
Sol: 0,002 g

*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija

Prilozi

Kukuruzni lom koristi se za ishranu stoke,  u suhom stanju samostalno , ili u smjesi sa pšeničnom te ječmenom prekrupom. Sastoji se od lomljenih dijelova zrnja kukuruza.  Dobiva se odvajanjem u procesu pripreme kukuruza za mljevenje.

Pakiranje: 50 kg


Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:

Energetska vrijednost: 1326,5 kJ / 313,5 kcal
Masti: 3,5 g, od kojih su zasićene masne kiseline 0,2 g
Ugljikohidrati: 63,0 g, od kojih šećeri 0,015 g
Vlakna: 3,0 g
Bjelančevine: 6,0 g
Sol: 0,015 g

*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija

Pšenično krmno brašno dobiva se kao nusproizvod  pri mljevenju očišćene i navlažene pšenice. Sastoji se od unutarnjeg dijela ljuske i vanjskih dijelova jezgre pšenice ( endosperma) . Namijenjeno je za hranidbu životinja  i izradu krmnih smjesa. Preporuča se koristiti u suhom stanju u smjesi s kukuruznom ili ječmenom prekrupom. Pri tom je potrebno  osigurati dovoljno vode za piće.

Pakiranje: 25kg; rinfuza


Fizikalno – kemijske karakteristike:

Botanička čistoća: 95 %
Škrob: 13 %
Sirova vlaknina: 11 %
Sirove bjelančevine: 12 %

Pšenične posije dobivaju se kao nusproizvod pri mljevenju očišćene i navlažene pšenice nakon izdvajanja krupice, brašna i klice . Namijenjeno je za hranidbu životinja , izradu krmnih smjesa ili kao nosač premiksa. Preporuča se koristiti u suhom stanju u smjesi s kukuruznom ili ječmenom prekrupom. Pri tom je potrebno  osigurati dovoljno vode za piće.

Pakiranje: 15 kg, rinfuza


Fizikalno-kemijske karakteristike:

Botanička čistoća: 95%
Sirova vlaknina: 8%
Sirove bjelančevine: 12%

Namjensko brašno idealnih pecivnih svojstava pogodno za izradu finog tankog tijesta za burek. Također je pogodno za izradu raznih slatkih i slanih savijača.

Sadrži minimalno 29% glutena jer se za proizvodnju ovog brašna odabiru samo frakcije brašna koje imaju značajni sadržaj glutena, odlične rastezljivosti i dobru čvrstoće i elastičnosti. Tijesto dobiveno od ovog brašna je vrlo lako rastezljivo te stoga pogodno za ručno i strojno razvlačenje u tanke listove bureka.

Pakiranje: 1kg, 5kg


Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:

Energija: 1442 kJ / 340 kcal
Masti: 1,34 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,31 g
Ugljikohidrati: 67,69 g, od kojih šećeri <0,5 g
Vlakna: 4,30 g
Bjelančevine: 12,21 g
Sol*: <0,01 g

*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija

Prilozi

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
ČAKOVEČKI
MLINOVI D.D.
Mlinska ulica 1
40000 Čakovec
Hrvatska

T. 040 375 555
E. mlinovi@cak-mlinovi.hr
menu