Vanilin kiflice

Sastojci

  • 250 grama glatkog brašna Čakovečkih mlinova
  • 50 grama oštrog brašna Čakovečkih mlinova
  • 200 grama maslaca
  • 100 grama mljevenih oraha
  • 70 grama šećera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

Pjenasto umutite šećer i jaje, dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete finu smjesu. Prosijte obje vrste brašna Čakovečkih mlinova i dodajte ga u smjesu, kao i mljevene orahe.

Rukom izradite tijesto. Stavite smjesu na hlađenje u hladnjak na oko 30 minuta. Prstima otkinite komadiće tijesta pa ih oblikujte u kiflice.

Stavite kiflice na lim koji ste prekrili papirom za pečenje pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 10 minuta. Tople kiflice uvaljajte u šećer u prahu kojem ste dodali jedan vanilin šećer.