Uskršnji keksići

Sastojci za tijesto

  • 500 g oštrog brašna Čakovečkih mlinova
  • 300 g glatkog brašna Čakovečkih mlinova
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g šećera u prahu
  • 500 g maslaca
  • 5 žlica mlijeka

 

Sastojci za kraljevsku glazuru

  • 1 bjelanjak
  • 200 g šećera u prahu
  • 3 – 4 kapi limunovog soka

 

Priprema

Izmiješajte maslac sobne temperature i šećer u prahu pa potom dodajte ostale sastojke. Na kraju dodajte mlijeko i promiješajte. Kada završite s tijestom, kalupom izrežite željeni oblik. Tijesto pecite na 180° C, 10 – 15 minuta.

Izmiješajte bjelanjak i polagano krenite dodavati šećer u prahu. Dodajte limunov sok. Po želji dodajte boju i promiješajte. Za ukrašavanje keksića potrebna su dva koraka. Prvo obrubite keksić sa smjesom koja je gušća, a potom razrijedite smjesu s malo vode te njome popunite unutrašnjost.

Prilozi