Štrudla od sira

Sastojci

Tijesto

  • 500 g brašna za tanka tijesta
  • 5 žlica ulja
  • 3 dcl mlake vode
  • prstohvat soli

Nadjev

  • 500 g svježeg sira
  • mileram sir po želji
  • 2 jaja
  • malo soli

Priprema

Umijesite tijesto, premažite ga uljem i ostavite da se odmara oko pola sata pokriveno krpom.

Na stol stavite stolnjak, pobrašnite ga i razvucite tijesto (najprije valjkom, a zatim rukama). Malo ga poškropite uljem da se lakše razvlači.

Pripremite nadjev od sira, vodeći računa da ne bude ni pregust ni prerijedak. Nadjev u tankom sloju premažite preko kore, a zatim rolajte s obje strane dok ne dođu jedna do druge.

Štrudlu izrežite na komadiće po želji i složite na masni papir za pečenje. Premažite ih s malo ulja.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200ºC oko pola sata, odnosno dok ne porumene.