Pizza sa slanim inćunima i cvjetovima tikvice

Tijesto

  • 20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
  • 2-3 žlice tople vode
  • 1 žličica šećera
  • 320 g Pšeničnog glatkog brašna za Pizzu Čakovečjih mlinova
  • 1 žličica soli
  • 2-3 žlice maslinova ulja
  • oko 200 ml tople vode

Nadjev

  • pršut
  • cherry rajčice
  • mozzarella di bufala
  • rukola
  • masline

Priprema

Suhi kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna i malo toplog mlijeka dobro izmiješajte te ostavite na toplom
mjestu da se kvasac digne. U većoj posudi prosijte brašno, dodajte mu sol i dobro izmiješajte. Zatim u
brašno dodajte dignuti kvasac i mlaku vodu pa umijesite tijesto.

Mijesite ga 10 minuta uz dodavanje brašna sve dok ne dobijete mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Tijesto lagano nauljite maslinovim uljem, vratite u zdjelu, prekrijte ga, a zatim ostavite da se diže barem
45 minuta. Preporuča se čim duže odmaranje tijesta jer će biti prozračnije. Tijesto podijelite na dva dijela,
svaku polovicu stavite na papir za pečenje, dobro razvucite, prebacite na pleh pa nadjenite omiljenim
sastojcima.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C (uz ventilaciju) na donjoj rešetki oko 10 minuta.