Pomiješajte brašno, 2 žličice šećera i sol u jednu zdjelu. Aktivirajte kvasac u malo mlake vode pomiješane s 1 žlicom šećera. U drugu zdjelu stavite mlaku vodu, preostali šećer i maslinovo ulje.
Kada je kvasac nabubrio, pomiješajte sve sastojke. Što budete duže mijesili, više glutena će se razviti i time ćete dobiti mekanije i prozračnije tijesto. Pazite da mijesite donjim dijelom dlana, a ne mikserom.
Kada ste umijesili tijesto, pustite ga da se diže na jedan sat. Što ga duže pustite to će biti prozračnije. Nakon dizanja, oblikujte ga u željeni oblik i pustite još 15 minuta.
Stavite tijesto u pećnicu na parenje na 95 °C na 2 minute (100% vlaga). Ako nemate takvu pećnicu, onda na dno pećnice stavite lonac s kipućom vodom i kinesku košaru za kuhanje. Ostavite da se pari 4 minuta.
Sastojke za kremu od tune izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
Sastojke za tapenadu također izmiksate u zasebnoj posudi.
Luk očistite, narežite na ploške i blanširajte u kipućoj vodi 2 minute. Ocijedite, ohladite i dobro posušite kuhinjskom krpom. Biljno ulje i limunov sok miksajte štapnim mikserom oko minutu. Luk stavite u posudu i prekrijte mješavinom ulja i limuna. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije korištenja.
Nakon procesa parenja, na tijesto dodajte šalšu od rajčice i pecite tijesto u pećnici 5 do 6 minuta na 225°C. Kad je pizza ispečena, dodajte tikvice, kremu od tune, tapenadu i ukisljeni luk.