Pizza s mozzarellom i cherry rajčicama

Sastojci za tijesto

  • 250 grama brašna za pizzu Čakovečkih mlinova
  • 5-7 grama suhog kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice šećera
  • 1 žlica maslinovog ulja

Sastojci za nadjev

  • šalša od rajčice
  • mozzarella fior di latte
  • masline
  • cherry rajčice
  • maslinovo ulje

Priprema

U mlaku vodu dodajte šećer i promiješajte da se rastopi. Posipajte kvasac po vodi - NE MIJEŠAJTE (pustite dio koji pluta na površini da sam padne) i pustite da se hidratizira petnaestak minuta. Tako će se aktivirati. Spreman je kad se na površini pojave mjehurići.

Sve ostale sastojke stavite u posudu i promiješajte i dodajte hidratizirani kvasac. Mijesite ručno što dulje možete, a mikserom 10-15 minuta.

Ostavite tijesto da se diže 2 sata. Premijesite ga i oblikujte u 2 veće kugle ili 6 manjih - ako radite pizzete. Razvaljajte ili razvucite rukom u krug. Nadjeve stavite po želji. Pecite na 200 stupnjeva 15 min na prethodno zagrijanoj tepsiji/pekaču/kamenu.