Pomiješajte brašno, 2 žličice šećera i sol u jednu zdjelu. Aktivirajte kvasac u malo mlake vode pomiješane s 1 žlicom šećera. U drugu zdjelu stavite mlaku vodu, preostali šećer i maslinovo ulje.
Kada je kvasac nabubrio, pomiješajte sve sastojke. Što budete duže mijesili, više glutena će se razviti i time ćete dobiti mekanije i prozračnije tijesto. Pazite da mijesite donjim dijelom dlana, a ne mikserom.
Kada ste umijesili tijesto, pustite ga da se diže na jedan sat. Što ga duže pustite to će biti prozračnije. Nakon dizanja, oblikujte ga u željeni oblik i pustite još 15 minuta.
Na oblikovano tijesto dodajte začinjenu passatu i mozzarelu. Pecite na 220°C 6-7 minuta (ako je pećnica slabija onda i 10 minuta). Ako možete, pecite na 250°C, što veća temperature - to bolje.
Kada je pizza gotova, na vrh dodajte listiće bosiljka, cherry rajčice i vinaigrette od rajčica.