U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo, a zatim dodajte sitno nasjeckani hladni margarin. Miješajte mikserom dok ne postane mrvičasto, zatim dodajte vodu, kratko promiksajte i nastavite mijesiti rukama. Tijesto podijelite na dva dijela, omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na 30-ak minuta.
Ogulite jabuke i narežite ih na tanke ploške, pa ih pomiješajte s limunovim sokom i vanilin šećerom.
Razvaljajte prvi komad tijesta na veličinu malo veću od lima za pečenje (debljina neka bude 3-4 mm). Lim premažite tankim slojem maslaca a zatim ga prekrijte tijestom. Preko toga rasporedite prvi dio jabuka, rukom pospite mješavinu brašna i šećera pa završite ostatkom jabuka. Preko toga ravnomjerno rasporedite maslac narezan na komadiće.
Drugi dio tijesta razvaljajte na istu debljinu kao i prvi pa ga izrežite na trake. Složite ih preko jabuka u obliku rešetke.
Sve premažite mješavinom žumanjka i mlijeka, obilno pospite šećerom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC otprilike sat vremena, odnosno dok pita ne porumeni.