Pinsa romana s pestom i mortadelom

Sastojci za tijesto

  • 210 grama brašna za pizzu Čakovečkih mlinova
  • 40 grama semolina brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice kvasca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 150 ml vode

Sastojci za nadjev

  • pesto od bosiljka i pinjola
  • burrata
  • mortadela
  • pistacije

Priprema

Umijesite sve sastojke u tijesto i ostavite da fermentira 12-18 sati na sobnoj temperaturi. Nakon toga tijesto premijesite i stavite u hladnjak na 2 sata.

Nakon 2 sata izvadite tijesto na sobnu temperaturu da se temperira tridesetak minuta. Razvaljajte ili razvucite rukom u ovalni oblik. Namažite pestom od bosiljka i pinjola i pecite 20 min na 200 stupnjeva na prethodno zagrijanoj tepsiji/pekaču/kamenu.

Na tople pečene pinse stavite nadjeve po želji.

Prilozi