Pancerota sa skutom i kremom od buče

Sastojci za tijesto

  • 500 grama brašna za pizzu Čakovečkih mlinova
  • 300 grama mlake vode
  • 35 grama ulja
  • 2,5 grama suhog kvasca
  • 15 grama soli
  • 5 žličica šećera

Sastojci za nadjev

  • 200 grama skute
  • 50 grama bučinih sjemenki (tostirane na tavi na maslinovom ulju)
  • 75 ml bučinog ulja
  • 2 grama soli
  • papar
  • svježi začini po želji (timijan, bosiljak)

Sastojci za kremu od tikve

  • 1 manja butternut tikva
  • 20 grama šećera
  • 2 grama soli
  • maslinovo ulje
  • papar

Priprema

Pomiješajte brašno, 2 žličice šećera i sol u jednu zdjelu. Aktivirajte kvasac u malo mlake vode pomiješane s 1 žlicom šećera. U drugu zdjelu stavite mlaku vodu, preostali šećer i maslinovo ulje.

Kada je kvasac nabubrio, pomiješajte sve sastojke. Što budete duže mijesili, više glutena će se razviti i time ćete dobiti mekanije i prozračnije tijesto. Pazite da mijesite donjim dijelom dlana, a ne mikserom.

Kada ste umijesili tijesto, pustite ga da se diže na jedan sat. Što ga duže pustite to će biti prozračnije. Nakon dizanja, tijesto oblikujemo o male krugove i pustimo još 15 minuta.

Pripremite kremu od tikve. Očistite i narežite tikvu. Začinite ju svim začinima i ostavite da se odmara 10-12 minuta. Pecite na 225°C na 20 do 25 minuta. Kada je gotova, izmiksajte i dodajte maslinovo ulje po želji.

Tostirane bučine sjemenke pomješajte sa svim sastojcima. To je nadjev s kojim napunite tijesto na pola kruga, a drugu polovicu presavinite i zatvorite u oblik polumjeseca.

Stavite tijesto u pećnicu na parenje na 95 °C na 2 minute (100% vlaga). Ako nemate takvu pećnicu, onda na dno pećnice stavite lonac s kipućom vodom i kinesku košaru za kuhanje. Ostavite da se pari 4 minuta. Nakon parenja, pancerotu frigajte u ulju dok ne postane zlatno žuta. Na gotovu pancerotu stavite kremu od tikve.