Linzeri

Sastojci

  • 300 grama oštrog brašna Čakovečki mlinovi
  • 100 grama bademovog brašna
  • 125 grama šećera
  • 200 grama maslaca
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat soli
  • 1 veće jaje + 1 žumanjak
  • šećer u prahu za posipanje
  • džem od malina

Priprema

Bademovo brašno i šećer usipajte u posudu miksera i miješajte dok se ne sjedine, a zatim dodajte oštro brašno. Hladni maslac narežite na kockice od 1 cm i dodajte u posudu  zajedno s cimetom, soli, cijelim jajetom i žumanjkom. Sve zajedno miksajte nekoliko minuta dok se sadržaj ne počne sjedinjavati i oblikovati u tijesto.

Podijelite tijesto u 4 jednaka dijela, zamotajte plastičnom folijom i stavite na sat vremena u frižider da se odmori. Zagrijte pećnicu na 160 ° C. Tijesto razvaljajte  na pobrašnjenoj plohi na debljinu od 3-4 mm. Izrezujte oblike po želji, a svakom drugom u sredini izbušite okrugli otvor ili neki oblik. Kekse pecite 9-10 min na 160 °C. (Keksići moraju ostati bijeli i tek početi dobivati boju s donje strane).

Kad se keksi potpuno ohlade, namažite donje dijelove džemom tako da ostavite rub prazan. Gornje dijelove pošećerite šećerom u prahu prije nego ih spojite.

Prilozi