U dublju zdjelu stavite kukuruzno brašno, prelijte ga mlakom vodom te dobro promiješajte kuhačom. Dodajte bijelo glatko brašno, sol, prašak za pecivo te sve dobro promiješajte. U sredini napravite udubinu pa u nju dodajte suhi kvasac, šećer, mlijeko, otopljeni maslac te ih umiješajte kuhačom.
Kad se svi sastojci povežu, na pobrašnjenoj podlozi rukom umijesite glatko i jednolično tijesto. Tijesto stavite u zdjelu, pokrijte krpom i ostavite na toplom oko 1 sat dok se ne digne.
Tijesto premijesite pa ga oblikujte u kuglu. Stavite je u papirom za pečenje obložen željezni lonac ili pekač s poklopcem, pospite kukuruznim brašnom te ostavite da se još diže (što se dulje diže, kruh će biti manje zbijen). Zagrijte pećnicu na 180°C, pecite 40-50 minuta poklopljeno, a zatim oprezno uklonite poklopac i pecite još 10 minuta.