Kiflice sa sirom

Sastojci

  • 500 g glatkog brašna Čakovečkih mlinova
  • prašak za pecivo
  • puna žličica soli i malo papra
  • 250 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 dcl ulja
  • maslac
  • sezam

Recept

Prvo pomiješati sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol i mrvicu papra), zatim sve ostalo (svježi sir, mlijeko, ulje te dva bjelanjka, žutanjke ostavite za premazivanje). Nakon što umijesite tijesto, razvaljajte ga najtanje što možete te režite na uske duge trokute. Nakon što ih namotate, slažite ih na maslacem premazan pleh. U preostale žutanjke dodajte otopljenog maslaca i malo mlijeka te premažite kiflice. Nakon toga ih posujte sezamom, krupnom soli i paprom po želji. Pecite ih na 180 °C dok ne porumene, otprilike 25 minuta.