Jastučići sa skutom i špinatom

Sastojci za tijesto

  • 250 grama pšeničnog brašna za tanka tijesta
  • Čakovečki mlinovi
  • pola paketića suhog kvasca
  • 125 ml mlijeka
  • 1 žličica soli
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 1 žumanjak

Sastojci za nadjev

  • 200 g smrznutog špinata
  • 200 g skute
  • naribana limunova korica
  • 1 žumanjak
  • sol
  • maslac

Priprema

U malo mlakog mlijeka dodajte kvasac i žlicu brašna te ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira. Preostale sastojke izmiješajte mikserom za tijesto te dodajte mlijeko s kvascem. Umijesite glatko tijesto pa ostavite da se diže 20 minuta.

U međuvremenu napravite nadjev. U posudi zagrijte malo maslaca na kojeg stavite smrznuti špinat. Pirjajte na laganoj vatri dok se špinat ne otopi, a tekućina ne ispari. Umiješajte skutu koju ste prethodno izradili vilicom tako da dobijete kremastu smjesu. Dodajte naribanu koricu limuna i jedan žumanjak. Važno je da smjesa nije vodena kako ne bi iscurila van. Tijesto tanko razvaljajte i režite na kvadrate 10 x 10 cm. Na kvadrate stavite manju žlicu nadjeva, a vrhove kvadrata presavinite na sredinu i uštipnite da ih spojite. Prije pečenja premažite jastučiće s malo maslinovog ulja. Pecite 15-20 minuta na 200 °C  ili dok ne dobiju blago rumenu boju.