Galette sa sezonskim povrćem

Sastojci za tijesto

  • 200 grama glatkog brašna Čakovečkih mlinova
  • 50 grama oštrog brašna Čakovečkih mlinova
  • prstohvat soli
  • 125 grama maslaca
  • 1-2 žlice hladne vode

Sastojci za nadjev

sezonsko povrće po želji

Priprema

U posudi izmiješajte glatko i oštro brašno, sol i nasjeckani maslac. Dodajte hladnu vodu i zamijesite tijesto. Tijesto spljoštite, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odmara sat vremena u hladnjaku.

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Nasjeckajte sezonsko povrće po želji. Tijesto razvucite u krug, na debljinu od cca 1-2 cm, prebacite ga na masni papir za pečenje, a zatim na njega dodajte nasjeckano sezonsko povrće (uz rub svakako ostavite nekoliko centimetara). Preklopite tijesto i prebacite galette u pećnicu.

Pecite ih oko 30 minuta, odnosno dok ne porumene.