Fougasse

Sastojci

  • 10 grama kvasca
  • 3,5 dcl tople vode
  • 400 grama glatkog brašna Čakovečkih mlinova
  • 100 grama oštrog brašna Čakovečkih mlinova
  • 10 grama soli
  • maslinovo ulje
  • mediteransko bilje

Priprema

Otopite kvasac u toploj vodi, zatim dodajte glatko i oštro brašno Čakovečkih mlinova i sol te umijesite tijesto. Ostavite da odstoji pokriveno oko 1 sat. Tijesto podijelite na 6 jednakih loptica te izvaljajte svaku. Nožem napravite zareze po tijestu i prstima ih malo raširite da nalikuje na list.

Ostavite pogače da se dižu petnaestak minuta te stavite po želji mediteranskog bilja i pošpricajte ih maslinovim uljem.

Pecite ih na 180 °C dok ne porumene, otprilike 15 minuta.

Prilozi