Focaccia

Sastojci za tijesto

  • 300 grama brašna za pizzu Čakovečkih mlinova
  • 50 grama integralnog brašna Čakovečkih mlinova
  • 1 žličica kvasca
  • 1 žličica soli
  • 200 ml vode

Sastojci za nadjev

  • sušena rajčica iz ulja
  • ružmarin

Priprema

Umijesite sve sastojke u tijesto i ostavite da fermentira 12-18 sati na sobnoj temperaturi. Nakon toga tijesto premijesite i stavite u hladnjak na 2 sata. Nakon 2 sata izvadite tijesto na sobnu temperaturu da se temperira tridesetak minuta. Razvucite rukom tijesto po plehu, obilato nauljite maslinovim uljem i utisnite prstima. Posipajte ružmarinom ili bilo kojim drugim začinom.

Ovo je bazni recept kojeg možete koristiti za razne nadjeve - rajčica/grožđe/koromač/luk - kako god volite. Mi smo svoju pečenu focacciu posipali sa sušenom rajčicom iz ulja.

Prilozi