Donuts

Sastojci

  • 250 grama glatkog brašna Čakovečkih mlinova
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 grama šećera
  • 50 grama maslaca
  • 140 ml mlijeka
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 2 jaja L veličine
  • 1 žličica vanilije

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalupe za donutse namastite.

Jaja i šećer pjenasto izradite mikserom. Dodajte im aromu vanilije. Maslac rastopite na vatri pa ga dodajte smjesi jaja. Sjedinite mikserom. Pomiješajte brašno Čakovečkih mlinova, prasak za pecivo i sol. Pola količine dodajte smjesi jaja pa ih samo povežite mikserom na najmanjoj brzini. Dodajte jogurt i mlijeko. Ponovo sve pomiješajte mikserom dok se smjesa ne sjedini. Dodajte preostalo brašno Čakovečkih mlinova i sjedinite.

Smjesu za donutse izlijte u vrećicu za ukrašavanje ili kuhinjsku vrećicu za zamrzavanje kojoj ste odrezali jedan vrh. Pomoću vrećice napunite kalupe tako da napunite 3/4 svakog kalupa. Donutse pecite 15 minuta ili dok vam čačkalica zabodena u jedan donuts ne izađe suha.

Gotove donutse ostavite u kalupu nekoliko minuta pa ih prebacite na rešetku da se ohlade do kraja. Ako ćete ih posuti šećerom, napravite to dok su topli. Glazuru radite kada se donutsi ohlade.

Prilozi