Donuts

Sastojci

  • 250 g glatkog brašna Čakovečkih mlinova
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 140 ml mlijeka
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica vanilije
  • 3 žlice kakaa (po želji)

 

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180° te namastite kalupe za donutse. Izmiješajte jaja i šećer te dodajte aromu vanilije. Rastopite maslac na vatri te dodajte smjesi. Dodajte brašno, prašak za pecivo i sol (kakao po želji) te jogurt i mlijeko. Mikserom promiješajte smjesu dok se ne sjedini. Smjesu izlijete u vrećicu za ukrašavanje te pomoću vrećice napunite ¾ svakog kalupa. Donutse pecite 15 minuta na 160° C.

Prilozi