Brašno Čakovečkih mlinova, prašak za pecivo, sol i kakao pomiješajte u zdjelici i ostavite sa strane. Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi pa ga izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajima. Dodajte jogurt i ulje pa sve još kratko izmiksajte. Pripremljene suhe sastojke dodajte malo pomalo i miksajte smjesu mikserom na najmanjoj brzini dok ne nestanu sve grudice.
Biskvitnu smjesu izlijte u pobrašnjen kalup za kuglof. Kuglof pecite 50-55 minuta na temperaturi od 160 °C. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno.
Umutite bjelanjke, a u čvrst snijeg polako dodajte šećer, uz stalno miksanje. Na kraju dodajte i malo limunovog soka te miksajte dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Ohlađeni kuglof pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje i prelijte glazurom.