Čokoladna torta

Sastojci za biskvit

  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 čaše tekućeg jogurta (180 g)
  • 2 žličice sode
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše oštrog brašna Čakovečkih mlinova

Sastojci za glazuru

  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 250 grama čokolade za kuhanje
  • korica 1 naranče

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200°C .

Sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi. Smjesu izlijte u kalup za torte. Stavite peći oko 20-25 minuta na 180 °C.

Preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i koricu naranče. Miješajte dok se sve ne spoji pa prelijte preko još tople torte.