Cimet rolice

Sastojci za tijesto

  • 150 g maslaca ili margarina
  • 0,5 L mlijeka
  • 800 g glatkog brašna Čakovečkih mlinova
  • 2 vrećice suhog kvasca
  • 160 g šećera
  • prstohvat soli

 

Sastojci za punjenje

  • 100 g maslaca ili margarina
  • 160 g šećera
  • 20 g cimeta

 

Sastojci za ukrašavanje

  • 1 razmućeno jaje
  • šećer u granulama

 

Priprema

U posudi pomiješajte kvasac i žlicu šećera. Dodajte 100 ml mlijeka te sve sastojke dobro izmješajte i ostavite 15 minuta da se kvasac digne. Otopite maslac ili margarin, pa u posudu za mješanje dodajte preostalo mlijeko, otopljeni maslac, pripremljeni kvasac, prstohvat soli i šećer. U smjesu dodajte polovicu brašna, izmiješajte, a zatim dodajte i drugu polovicu. Posudu prekrijte prozirnom folijom te ju ostavite 30 minuta kako bi se dignula.

U posudi izmiksajte maslac, šećer i cimet, pa punjenje podijelite na tri jednaka dijela. Tijesto podijelite na tri jednaka dijela te ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini u oblik pravokutnika debljine oko pola centimetra. Punjenje ravnomjerno nanesite na cijelu površinu tijesta pa ga zarolajte. Štrucu režite na šnite debljine 2 cm, a narezane rolice stavljajte u kalup za muffine.

Rolice premažite jajetom i posipajte šećerom u grnulama. Rolice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 240° C, 10 minuta.