Brzi raženi kruh

Sastojci

  • 100 grama raženog brašna Čakovečki mlinovi
  • 250 grama pšeničnog integralnog brašna Čakovečki mlinovi
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 300 ml tekućeg jogurta
  • 1 jaje

Priprema

Pećnicu zagrijte na 190°C.

U manjoj zdjeli pomiješate jogurt i jaje. U većoj zdjeli pomiješajte obje vrste brašna, sol i sodu pa im dodajte mješavinu jogurta i jaja. Miješajte kuhačom dok se svi sastojci ne povežu u homogenu masu. Tijesto premjestite na lagano pobrašnjenu podlogu te ga mijesite nekoliko minuta da postane glatko i podatno.

Od tijesta oblikujte kuglu pa je razvaljajte na debljinu oko 3 cm. Pospite ga raženim brašnom, stavite u pleh prekriven papirom za pečenje, a zatim vrh tijesta dva puta zarežite nožem.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 40 minuta, tj. dok korica kruha ne postane čvrsta i hrskava.