Kukuruzno brašno

Opis

Kukuruzno brašno dobiva se iz dijelova endosperma kukuruza, kojem je prije prerade odstranjena klica, pa se na taj način postiže niski sadržaj masti: sadrži samo 1 do 1,5% masti. Zbog dobre hranjve vrijednosti  je idealan sastojak zdrave prehrane, zbog čega je sve više traženo. Ima široku primjenu u pripremi tradicionalnih i modernih jela: kruh, peciva, tortilje...

Pakiranje: 1kg, 50 kg


Prosječne  hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:

Energija: 1505 kJ / 354 kcal
Masti: 1,19 od kojih zasićene masne kiseline 0,10 g
Ugljikohidrati: 79,33 g, od kojih šećeri 0,5 g
Bjelančevine: 6,58 g
Sol*: 0,003 g

*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija

Informacija o alergenima: Zbog načina pakiranja kukuruzno brašno od 1 kg može sadržavati pšenično brašno (pšenični gluten) i raženo brašno (raženi gluten) u tragovima.

Prilozi