Pšenične klice, pržene

Opis

PREPORUKA ZA KORIŠTENJE:

Umiješati u jogurt, mlijeko, žitarice za doručak, voćni sok, voćnu salatu, varivo ili juhu. Mogu zamijeniti orahe u nadjevu za kolače. Pšenične klice su najhranjiviji dio pšeničnog zrna. Pored znatnog sadržaja bjelančevina (povoljnog aminokiselinskog sastava ) sadrže i masti sa značajnim udjelom nezasićenih masnih kiselina, lako probavljive ugljikohidrate , vlakna , cink te vitamin E, tiamin ,riboflavin , vitamin B6 i niacin.  Preporučuju se svima koji brinu o svom zdravlju pa ih kupci sve više traže.

Pšenične klice se u procesu mljevenja izdvajaju kao pahuljice ujednačene veličine zlatnožute boje koje se radi deaktiviranja enzima i poboljšanja senzorskih svojstava termički stabiliziraju prženjem na limovima, što im daje finu aromu i miris te im produljuje trajnost.

Pakiranja: 0,5 kg, 30 kg


Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:

Energija: 1648 kJ / 392 kcal
Masti: 9,9 g, od kojih zasićene masne kiseline 2,0 g
Ugljikohidrati: 41,2 g, od kojih šećeri 16,4 g
Vlakna: 9,5 g
Bjelančevine: 29,7 g
Sol*: 0,01 g
Cink: 21 mg(210% PU)
Vitamin E:13,8 mg(115% PU)
Tiamin:2 mg (182% PU)
Riboflavin:0,6 mg(43% PU)
Vitamin B6: 3,3 mg(236% PU)
Niacin:5 mg(31% PU)

PU= preporučeni dnevni unos( odrasli )

*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija