Pšenično brašno od cjelovitog zrna (integralno)

Opis

Integralno pšenično brašno proizvedeno je usitnjavanjem cijelog zrna pšenice. Obično se koristi za pripremu kruha, ali je pogodno i za sve ostale namjene u domaćinstvu. Kruh i pecivo pripremljeno iz ovog brašna produžene su svježine, pa se malo truda uloženog oko njihove pripreme vrati kao višednevni užitak. Pogodno je za izradu domaće tjestenine, palačinki sa slanim nadjevom, pizze ili zaprške.

Budući da u sastav integralnog brašna ulaze svi dijelovi pšeničnog zrna, ovo brašno sadrži više bjelančevina, vitamina, mineralnih tvari i vlakna, a manje škroba od ostalih pšeničnih brašna. Preporučuje se svima koji brinu o svom zdravlju te je sve veća potražnja za ovim tipom brašna.

Pakiranje: 1 kg, 45 kg


Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:

Energija: 1416 kJ / 335 kcal
Masti: 2,5 g, od kojih zasićene masne kiseline 0,448 g
Ugljikohidrati: 62,00 g, od kojih šećeri 2,52 g
Vlakna: 9,7 g
Bjelančevine: 11,3 g
Sol*: 0,02 g
Vitamin tiamin 0,44 mg (40% PU)
Vitamin B6 0,40 mg (29% PU)
Vitamin niacin 4,6 mg (29% PU)

*sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrija

PU= dnevni preporučeni unos ( odrasli )